Varken Peace and Love eller Big Four, men bra ändå

Jag har haft en så fantastiskt bra helg!

Alla behöver semester ibland, komma bort och slappna av. Jag tror att jag har fått ut mer semester och själslig ro den här helgen än jag kunde fått av en veckas ledigt hemma. Och då har jag ändå jobbat några timmar igår.

Om det är sällskapet, dalaluften, att vara på landet, ett lyckat föredrag eller att det var helt gratis vet jag inte. Jag tror det var kombinationen av allt det.

Härliga vänner, härliga barn, härliga konfirmander, härligt band, härlig dans, härligt bad.

Jo, jag har badat i Siljan också, det var kallt med skönt när jag väl var i. En stund, sen var det skönt att komma upp.

Jag har igen berättat om min väg, min metamorfos, för konfirmander. Åtta föreläsningar tror jag att jag är uppe i nu. Det är fortfarande lika häftigt, lika mycket ett privilegium att få möjligheten. En chans att få bidra till lite mer förståelse, lite bättre framtid för transpersoner. Så snart jag slutar gå på soc ska jag börja ta betalt :-) Och jag blir alltid uppskattad av de som bjuder in mig. Det är en riktig egotripp samtidigt som jag känner att jag gör något bra. Gör skillnad.

Jag känner att det snart är dags att utveckla mitt föredrag lite, strukturera. Visst, en del av charmen är att jag pratar från hjärtat, det tas emot bättre så och det tänker jag inte sluta med, jag vill bara fundera igenom ordentligt vad jag säger, vad jag vill säga. Nu har jag gjort det så pass många gånger att jag ser ett mönster, ser vad jag missar, ser vad de vill veta mer om. Nån gång ska jag… så snart jag är klart med allt det där andra på min projektlista.

Nu sitter jag på tåget hem. Lugn och till freds, full med kärlek till de underbara människorna i min närhet.

—-

Nu, några timmar senare, är jag hemma. Riktigt trött, blev inte så mycket sovet i natt. Badkar, mat och sömn. Luften är tyngre att andas här. Kanske för att lägenheten varit stängd och tom i tre dagar, eller för att friheten är slut. Verkligheten är här. Jag älskar mitt hemma, men jag var lyckligare i morse än nu.

  1. manutankuk posted this
Short URL for this post: http://tmblr.co/Z-dG4y6igHZy
blog comments powered by Disqus