asker

Anonymous asked: Konstig fråga kanske, men har verkligen ingen aning om hur jag ska få reda på svaret. Jag är en tjej på 22 år, gay, har aldrig riktigt identifierat mig med något kön, varken "mitt eget" eller det motsatta, men har däremot aldrig velat ha vissa kvinnliga attribut... Jag undrar om det är möjligt för en icke-transperson eller som öht inte har någon önskan att leva som "det andra" att göra en bröstoperation som vanligen görs på transkillar. Vill bara vara platt. Var vänder man sig?

Hej

Inga frågor är konstiga som har med identitet att göra tycker jag.

Det här med bröstreduktion är lite knepigt i Sverige. Det finns absolut möjlighet att ta bort sina bröst, problemet är att den som inte fått diagnosen transsexualism måste bekosta det själv, som med annan “skönhetskirurgi” och då kostar det 30 000 - 40 000 kr.

Som det är nu finns i princip ingen hjälp att få för personer som identifierar sig som, eller som har behov och önskningar i linje med, någon annan transidentitet än transsexualism. Det är lite knasig, för jag vet att det finns många där ute som inte riktigt identifierar sig med sitt juridiska eller biologiska kön, som skulle behöva stöd och medicinsk hjälp för att må bra. Samtalsstöd, hormoner, kirurgi… allt det kan det finnas behov av utan att personen ser sig som, eller kan få diagnosen, transsexuell.

Så vad det gäller dig kan jag inte hjälpa särskilt mycket tyvärr. Om du har råd så leta efter privata plastikkirurgikliniker som kan hjälpa dig med mastektomi. Ett tips är att kolla upp http://transformering.se och hitta andra människor som känner som du. Jag lovar att du inte är ensam.

Var stark, stå på dig. Tro på dig själv och på att du har rätt att bli respekterad för vem du är.

  1. manutankuk posted this
Short URL for this post: http://tmblr.co/Z-dG4yBnhezD
blog comments powered by Disqus